SY LEE: De første billeder fra Kina er her! Manhunt International 2016!

SY LEE: Vil I overleve?! Alle sociale medier er forbudt i Kina!

image

Hey Honeybees! Vil I kunne leve uden Jeres sociale medier i nogle uger eller resten af livet?! Vi unge mennesker er afhængige af vores sociale medier, og det har jeg også fanget mig selv i at være til tider. Det er også derfor, at jeg tager små pauser fra cyber space i ny og næ, og jeg mener alt som blogggen, Facebook opslag, Snapchat etc. Det er sundt at holde pauser fra det hele og være tilstede i den virkelige verden. Jeg har nemlig blogget om mine pauser fra sociale medier førhen. I Kina her kommer man virkelig på prøve mht. sine sociale medier.

Kender I følelsen af at være sammen med en person, der tager sin mobil frem som det første, når maden bliver serveret på bordet på en restaurant. Jeg har selv været den person, der altid tager mobilen frem for t tage et godt billede af “alt”. Jeg gør det ikke så meget længere. Jeg minimerer faktisk mit brug af min mobil så meget som muligt, når jeg er sammen med folk. Jeg var skide afhængig engang i følge mine tætteste venner, selvom jeg blev ved med at benægte det. Som blogger har min altid mobilen på sig, fordi et hyggeligt øjeblik af “alt” skal fanges, fordi det kan måske bruges til bloggen på et senere tidspunkt. Sådan er jeg slet ikke længere… Jeg har fundet en løsning.

Vidste I godt, at i Kina har regeringen forbud på sociale medier som Facebook, Twitter, Instagram, YouTube etc. Ifølge den kinesiske regering er den nye mere hårdhændede linje et tiltag i kampen mod falske nyheder og “spredning af rygter”.  Internationale sider som Google og Facebook er blokeret i det befolkningsrige land, og ifølge de kinesiske myndigheder gøres dette af sikkerhedsmæssige årsager i lyset af voksende trusler såsom terrorisme. Standsning af “skadende rygter” er derfor væsentligt, udmelder myndighederne. Den kinesiske regering, der i årevis har kontrolleret store dele af internettet i landet, forsøger at gøre kontrollen til en del af kinesisk lovgivning.

I Kina bruger jeg Yahoo fx for at søge på nogle bestemte ting. Jeg er nødt til at bruge en computer ekspert til at hente specielle “crack” apps ned på mobilen og programmer til at jeg kunne bruge internationale sider og sociale medier, men alt kører skide langsomt, så jeg føler, at jeg kan ligeså godt opgive det.

Jeg har måttet være SKIDE tålmodig med mine opslag og gøre alt så simpelt som muligt. Jeg har ikke engang kunnet overskue at bruge mine sociale medier pga. alt det her. Tænk, at regeringen forbyder alt! Det er jo absurd. Alle kan hacke sig frem til løsninger i dag. Jeg kan godt se, hvad de mener, men jeg mener ikke, at det vil gavne noget end at vi unge lærer at blive mindre afhængige af vores sociale medier, hvilket er en god ting.

I dag er jeg ikke afhængig mere på det ekstreme plan. Jeg er på mine sociale medier fra morgenstunden og blogger maks 1 time (hvis jeg skal blogge) ellers evt. 30 min. til 1 time før sengetid, hvor indlæggene bliver lavet på forhånd efter hvad jeg når ellers laver jeg det videre dagen efter. Jeg anser sociale medier som hobby og skal kun fylde til en vis omfang. Mit firma og mit arbejde er vigtigere for mig. Ligesom familien og venner. Jeg er mest på mine sociale medier, når jeg er alene ellers vil jeg helst undgå det. Ellers tjekker jeg sjældent mine sociale medier, og se hvad der foregår rundt omkring end at slå mine ting op, medmindre jeg ser tingene helt tilfældigt. Det har hjulpet mig at være ligeglad med, hvad der sker i “omverdenen” på sociale medier, og dermed bruger jeg mindre tid på det. Det er mit lille tip, der virker for mig. Det er min måde at håndtere det på en sund måde – en vis afstand fra cyber space. Det virker lidt “egoistisk”, men det er min måde at bruge mine sociale medier til at kommunikere med mine læsere i nogle bestemte tidspunkter, så sociale medier ikke føles, at de fylder for meget i min hverdag. Jeg giver mig bestemte minutter til at være på såsom besvare læsernes beskeder, relevante kommentarer eller blogge. De ting jeg ikke når, fortsætter jeg bare dagen efter.

Hvad synes du om ideen at Kina forbyder sociale medier?! Tænk, hvis Danmark gjorde det samme! Jeg tror, at de fleste vil gå amok! HAHA… Actually I don’t really care… Der er vigtigere ting i livet end sociale medier, men sociale medier må godt være en del af det because we love to connect!

image

 

Follow

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SY LEE: De første billeder fra Kina er her! Manhunt International 2016!